Lång dags färd mot natt

Gårdagen blev en utdragen historia för många båtägare i allmänhet och för de torrsättningsansvariga i synnerhet. Med start kl 06.30 och sista båten på lastbilden kl 20.30 kostade det på ordentligt. Väderleken var grå och trist med en period av lätt regn mitt på dagen. Dock förlöpte allt väl säkerhetsmässigt om än något långsamt. 

Havstulpaner 

Många båtbottnar var en bedrövlig syn. Smetigt är bara förnamnet. Det är förvånande hur pass bra stämning det ändå är bland båtägarna en sådan här grå och trist dag då båten, som i våras efter idogt arbete nymålad och fin gled ner i vattnet, nu kommer upp och ser ut som en äcklig slemklump. Vi som i våras målat med en ny och lovande miljöriktig bottenfärg drabbades värst av beväxning. Detta var nu ingen överraskning eftersom problem med färgens vidhäftningen mot vissa primers redan tidigare rapporterats. Det problemet ska vara löst till nästa säsong.

För er som var med och vill återminnas den 11 oktober 2008 finns det en del bilder som ni kan titta på här.