31 båtar i sjön

Båtlivet är i full blom. Sjösättning i går med 31 båtar i sjön. Enligt Göte Davidsson som organiserar det hela är det rekord. Stort tack till krankillarna och Göte. Båtliv är inte bara båtåka. Allt omkring betyder minst lika mycket. Den sista veckan har hamnen varit full av entusiastiska människor. Alla hjälper alla efter förmåga. Man lånar pryttlar av varandra och delar med sig av erfarenheter.

Båtliv vid bryggan 
Bryggan vid mastkranen är ett populärt ställe att luncha vid liksom ute på bryggnockarna. Den som inte har något med sig att äta blir ofta bjuden på kaffe och bullar såväl som smörgåsar och annat tilltugg. Det snackas oerhört mycket. Mer än annars. Den förväntan båtlivet väcker i oss gör oss så entusiastiska att det bara bubblar över. Mer snack och umgänge än arbete på båten ibland, och så får det lov att vara. Båtlivet är inte bara en massa arbete och sedan båtåka. Det är mycket innehållsrikare än så. Det gäller bara att inse att det som händer omkring också räknas dit.