Torrsättning

Albin 25 ägare

Nu står merparten av Kopparmorabåtklubbs båtbestånd stadigt på land. Själva torrsättningen gick bra den här gången också. Våra krankillar får mycket beröm för deras attityd och lugna sätt. Båtägarna själva har också gjort sin läxa väl. Vaggor och pallningsvirke var bra förberett. Nu återstår täckning och konservering inför vintern. Sedan går båtlivet in i vinterfasen och för de flesta innebär det att det praktiska får ge vika för minnen, drömmar och funderingar på vad nästa säsong kommer att bjuda på. Ibland rycks man dock brutalt ur dvalan som tex när stormen tar täckningen och man tvingas ner i rusk och kyla för att göra om. Därför är det viktigt att göra täckjobbet med omsorg så man kan fortsätta drömma och slippa obehaget av en bister verklighet när första stormen drar förbi.