Nu går Backlund i sjön

Söndag den 6 juni var en stor dag för Beppe Backlund då han denna dag fick sjösätta sin OE 32 som han under två års tid renoverat. När Beppe köpte den i februari 2008 så var det en båt där den förra ägaren hade borrat upp ca 10.000 hål både i skrov och rufftak samt tagit bort all gelcoat under vattenlinje och ett par decimeter upp på friborden. Ägaren misstänkte att det var fukt i skrovet.

Sjösättning av renoverad Oe 32

Beppe har envist kämpat med att spackla, slipa, plasta, lägga på epoxi på botten, måla botten och fribord. Han har även satt in en ny motor, hittat en egen metod att bygga och lägga teakdäck. Varför köpa beslag när man kan svetsa ihop det själv? Alla beslag, peke och vindruta har Beppe själv tillverkat och polerat till glänsande ytfinish.

Sjösättning av nylackad Nauticat 33Under det sista halvåret har Beppe haft sällskap av Kjell Gunnestad på varvsplan. Kjell har renoverat friborden på sin Nauticat 33 genom att först slipa bort all gammal färg därefter måla 10 lager ny färg. 

Många KBK-medlemmar hade samlats och fick se båtarna sjösättas.. Det var spännande att se när OE 32:an sakta och med stor precision lyftes ur sitt båthus ­ någon sa att detta påminde om då Wasa bröt vattenytan då den lyftes upp ur Strömmen. 

Efter sjösättning så var mingel ombord på OE 32:an.