Två arbetsdagar på raken

I veckan hade vi två arbetsdagar i hamnen. Under onsdagskvällen var det ett gäng snickare som förstärkte golvet på ladans övervåning. I somras trampade en person igenom och skrapade upp benet när en mast skulle lyftas ut. Det är nu ett starkt och gediget golv som ligger redo att trampas på när masterna ska stuvas in.

Det finns master som legat i ladan under många år och är omärkta. Vi efterlyser ägarna till dessa. Får vi inte in ägaruppgifter kommer masterna att plockas ut från ladan och såmåningom forslas bort.

Nytt golv i ladan

Mek med gräsklipparegår var det ett gäng på ca 19 personer som röjde varvsplanen från sly, högt gräs och vass. Vaggorna flyttades så att man kom åt. Nu ser det väldigt prydligt ut in för torrsättningen.

Till bilder från arbetsdagarna! 

Apropå torrsättningen. Göte Davidsson har lite saker som han vill att vi ska tänka på,
bl a:

1. Se till att ni har pallningsvirke med så att ni kan ställa vaggorna i våg. Även pallningsvirke att lägga under kölen är av behov.

2. Nollställ vaggorna och smörj upp alla rörliga delar.

3. Hjälp varandra i den grupp ni blivit indelade i så vinner vi mycket tid.

Han vill också informera om att:

Ta med egen högtrycksspruta om ni vill tvätta av era båtar vid upptagningen. Båtklubben kommer inte att tillhandahålla någon spruta i år, men ett antal vattenslangar samt elkablar finns på plats. Det kan dock vara en fördel att även ta med slang och kabel för att på detta sätt korta ner väntetiden.

Kom ihåg att ta bort era förtöjningstampar från bommarna innan ni tar upp. Det är inte säkert att ni har/får samma plats till nästa år. ”Kvarglömda ” tampar kommer att plockas bort av styrelsen och kastas.