Det brinner

En person förd till sjukhus efter explosion i en båt i Kopparmora båtklubb. Två båtar totalförstördes av den efterföljande branden och en båt skadades. Explosionen inträffade när en båtägare skulle göra ett startförsök av en båt som nyligen inköpts och som legat på land under många år. Troligen var det bensinångor som antändes och den efterföljande branden blev häftig. Båtägaren brännskadades på händer och i ansiktet och fördes med ambulanshelikopter till sjukhus.

Det fanns tillfälligheter som gjorde att händelsen inte blev värre än den blev. Bla fanns brandkåren endast fem minuter bort och kom snabbt på plats, ett fåtal båtar fanns i närheten eftersom alla inte torrsatts än. 

Styrelsen får nu utvärdera händelsen och se om regler och rutiner behövs för båtar som ligger på land under en längre tid utan att en aktiv båtägare finns som ser till båten.