Nu är båtarna i sjön

Sjösättningen är nu avklarad. Nästa punkt i almanackan är städdagen den 25 maj. Vi startar kl 09.00. Förutom traditionell avstädning av varvsplan har vi tänkt att åtgärda en del kvarvarande skador på bryggorna som uppstått efter isens hårda tag. Det blir en hel del att göra så det är bra om så många som möjligt kommer.

Städdagen har annars en stark förankring inom en båtklubb. Det är dagen då den värsta vårrustningsstressen är över. Den sker också i början på säsongen då entusiasmen är som störst och då vi nordbor är som mest utåtriktade och har lättast att umgås och prata med varandra. Som för att understryka den sociala aspekten av städdagen, har korvgrillning en egen punkt på dagordningen och är nog så viktigt som det arbete som ska utföras.

Så till alla medlemmar, vuxna såväl som barn – ta med er det bästa vårhumöret, klä er oömt och var med och skapa en traditionsrik dag.