Jobb i hamnen

Tack alla städdagsdeltagare för ett gott arbete. Vi hann med mycket på kort tid. Varvsplanen blev snabbt avstädad, bojar vid jollebryggan lyftes och årets båtsäsong invigdes medelst flagghissning ute på gästbryggan med alla städdagsdeltagare närvarande. Vi hann också med att grilla korv.

Anledningen till att jollebryggans bojar lyftes var att botten i området skulle skannas. Styrelsen håller just nu på med att projektera för ett nytt sjö- och torrsättnings system. Vi undersöker om en så kallad Sublift som körs ner i vattnet och hämtar upp båtar kan vara ett alternativ. Därav anledningen till att sjöbotten behöver skannas. En redogörelse för hur styrelsen tänker och planerar kommer senare att presenteras här på hemsidan. 

Klockan halv ett kom fartyget som skulle skanna botten. Vi som var kvar blev alla glatt överraskade. Vackrare arbetsbåt än den som Göran P Sjödin förfogar över går knappt  att uppbringa. Manöverförmågan var dessutom otrolig. Med endast huvudmotor och roder kunde båten manövreras till alla nödvändiga positioner; ett exempel på en lyckad symbios mellan ett gammalt sjövärdigt skrov och modern motor och drivlina.