Funktionärsresa

Alla funktionärer i båtklubben tillsammans med sina respektive har varje år (dock ej 2015) möjlighet att följa med på en av klubben anordnad resa. I år blev det Sandhamn. På dagordningen stod guidad tur alt lerduveskytte samt gemensam måltid på Sandhamns Värdshus. Gruppen blev uppdelad i två delar varav den ena fick åka taxibåt till Korsö-Björkö och idka skytte. Andra gruppen blev guidade runt i Sandhamn av sandhamnsguiden Alice Murray. Hon har varit sommarboende på Sandhamn sedan barnsben och blivit intresserad av ön på senare år. Nu genomför hon guidade turer för intresserade sällskap som oss. Sandhamn och dess miljöer hade vi alla sedan tidigare ett förhållande till men kanske saknades fakta om byggnader och platser och deras historia. Nu fick vi chansen att fylla på kunskapsförådet och kanske kan vi själva bidra lite till Sandhamns historia för vänner och bekanta som vid något tillfälle hänger med ut i egna båten på en sandhamnsutflykt.

Lerduveskyttarna var uppspelta och glada när de anslöt sig till oss övriga inför den stundande middagen på värdshuset. Av allt att döma hade man haft god jaktlycka och man berättade livligt om varandras olika skyttetekniker. Klubbens kassör visade sig, till sin egen och övrigas förvåning, vara den som hanterade bössan bäst och nedlade flest troféer. Dock slapp vi äta soppa kokad på resultatet av framgången utan kunde i stället njuta smaken av vällagad fisksoppa samt en lika välsmakande kötträtt.

Till ett litet bildspel!