Kräftköret lördag 19 aug

Inför årets Kräftkör (kappsegling Djurö-Vindö runt) införde vi jaktstart, dvs beroende på båtarnas handikapp startade vi olika tider. Teoretiskt innebär detta att alla båtarna ska komma i mål samtidigt om alla besättningar är lika duktiga. Vädret var i arla morgonstund inte så inspirerande. Flera besättningar tvekade, några ställde in, andra var lite oroliga. Dels regnade det, men det var vindutsikterna som var oroande, kulingvindar väntades under dagen. Mycket riktigt, det blev den blåsigaste kappseglingen på länge i Kopparmorabåklubbs historia. Mattias och Anders Lundh seglade 470 jolle. De tog det kloka beslutet att bryta vid Sollenkroka. Utsikterna att kryssa över Kanholmsfjärden i vindar på 15 m/s var inte så lockande. Vi andra med större båtar kämpade vidare. Somliga av oss fick reva både ett och två rev för att båtarna skulle bli hanterbara. Först i mål kom Team Why Not med Tessan Falk som skeppare och Beppe och Lena Backlund som besättning. För Jonas och Carina Nilsson var det årets första segling. Bra gjort att ta sig runt under dessa förhållanden. Efteråt ett trevligt samkväm med prisutdelning vid mastkransbryggan och tävlingsledare Lena Nilsson Wikmars mycket personliga omdömen om de olika besättningarnas prestationer. 

Resultatlista under Seglingskommittén Skrolla ner till Resultatlistor

Team Why Not med tävlingsledare Lena Nilsson Wikmar längst till höger
Team Wikmar med Hans och Sten i Folkbåt. Bakom Team Engmans H-båt med Thomas Mårlind som rorsman.
Why Not

Bildspel över dagens händelser