KBK-Ungdomsverksamhet

Kopparmorabåtklubbs verksamhet handlar inte bara om att erbjuda båtplats och båtförvaring åt klubbens medlemmar. En viktig del av verksamheten är också att vara aktör i närområdet och erbjuder aktiviteter för ungdomar som bor här och har intresse för segling och sjöliv. KBK-Ungdoms aktiviteter har pågått sedan 2010 och kom till genom ett initiativ från bla medlemmarna Thomas Mårlind och Anders Lundh. I sju säsonger har vi nu bedrivit verksamheten och det har varit mycket uppskattat av både ungdomar och föräldrar. Ca 15 – 20 barn har deltagit per säsong. Syftet med seglingarna har varit att låta barnen prova på vad segling är och för att väcka intresse. Fattar ungdomarna tycke kan de gå vidare och förkovra sig och få mer tävlingsinriktad träning.

Många av de ledare som varit med från början hade en stark drivkraft i det faktum att de själva hade ungdomar i lämplig ålder. Deras ungdomarna har nu vuxit upp och flera känner att det är dax för nya att ta över. Vi hoppas det finns krafter som vill och kan ta över stafettpinnen så att denna fina verksamhet kan fortsätta och lägga fler år till handlingarna – både till gagn för de ungdomar som växer upp här och för att sprida intresse för båtlivet till yngre generationer.

Vi skulle behöva hjälp från er medlemmar att hitta nya personer som är villiga att hjälpa till – kanske ni själva kan tänka er eller om ni känner någon i närheten som ni tycker är lämplig. Seglingsvana är i första hand inte nödvändigt då det finns personer kvar som kan den biten. Att tycka det är roligt att jobba med ungdomar och känna lust till att bidra med något räcker. Hör gärna av er till Anders Lundh  anders.lundh@pontonhamnar.se eller Thomas Mårlind thomas.marlind@gmail.com

Vill ni veta mer om ungdomsverksamheten kan ni kika in under KBK-Ungdom.

Nedan en film från säsong 2017. Filmen är gjord av Jonas Nilsson