Kappsegling Älgö Runt

Det har knappast kunnat bli mer optimalt väder denna lördag. Under seglingen bjöds det på fina sydliga vindar och till efterfesten vid maskransbryggan ställde vädret upp med det bästa, nämligen vacker solnedgång och ljummen kvällstemperatur. 11 båtar av skilda slag deltog i kappseglingen. Vi praktiserade jaktstart vilket innebar att den långsammaste båten startade först efter beräknat  handikapp. Om alla teoretiskt seglade lika bra så skulle alla komma i mål samtidigt. Bäst seglade Gunnar Hansson i sin laserjolle och kom först över mållinjen. Tvåa kom Göran och Cecilia Jedlöv i 707 och trea Tessan Falk med sin Svea kryssare tillsammans med gastarna Mathilda och Moa.

Kvällens underhållning stod Lena Nilsson Wikmar för. I egenskap av enväldig tävlingsledare drog hon sin syn på de prestationer de 11 besättningarna gjort. Det ska sägas att alla i besättningarna inte kände igen sig i beskrivningen, men inför den enväldige tävlingsledaren har vi intet att sätta emot och får acceptera det narrativ som bjuds. Hursom – kvällen blev lyckad och ca 30 personer som deltog i efterfesten har all anledning att känna sig nöjda.

Vinnare Gunnar Hansson måt mål
Cecilia Jedlöv till rors i andra båt i mål
Tessan Falk med sin tjejbesättning

Lena Nilsson Wikmar