Älgörunt 2019 – en spännande segling

Lite sent, men här kommer en sammanfattning av Älgörunt 2019… ⛵

Dagen började lugnt och lovade inte mycket vind, men både vind och sol var närvarande när första start gick. Tävlingen genomfördes med så kallad ”jaktstart” vilket betyder att man räknar ut hur snabba alla båtar är och vänder sedan på startordningen så den snabbaste båten får starta sist. ?

Den första båten (Team Patryk i en J17) startade kl. 11:05:04. Undertecknad har en rätt stor båt (en Contrast 36) och blev tilldelad starttid 11:44:42 – alltså nionde startande båt av tolv deltagare. Efter oss hade vi Tessan med Svea GT som skulle starta 16 sekunder efter oss, plus den väldigt snabba X99 som startade sist på tiden 11:50:07.

Eller vi kanske skulle säga att de var de tiderna de var tänkt att vi skulle starta…. Enligt Lena så var de få av oss som lyckades pricka in starttiden speciellt bra. Själv snurrade jag ett par extra varv innan start eftersom jag var tveksam på om min klocka var rätt och inte ville vara för tidig…. vilket medförde att Tessan hann iväg före oss. Men de gjorde inte så mycket, vi seglade om henne vid upprundningen av första udden och lyckades sen hålla henne bakom oss. Det var värre med X99an…. den var snabb värre och seglade om oss halvvägs, men vi lyckades själva passera ett par på vägen. Dock tycker jag att alla gjorde en fantastiskt bra segling även om vindarna var väldigt nyckfulla bitvis.

Lena, vår eminente tävlingsledare, domare och prisutdelare sammanfattade dagen som följer.

Då är vårens kappsegling genomförd med hela tolv båtar, med olika intressanta besättningar allt från en mer traditionell besättning till en med bara ungdomar, Team Patryk. De gjorde en heroisk insats, trots att de kom sist är det viktigt att de blir uppmärksammade. De har alla tre lärt sig segla i KBKs seglarskola. Det finns alltså hopp om många fler års kappseglingar i Kopparmora båtklubb.” 

RESULTAT Älgörunt 2019-06-15 

 1. Team Isberg
 2. Team Backlund
 3. Team Hjerpe
 4. Team Söder
 5. Team Mysan
 6. Team Stella
 7. Team Randig
 8. Team MatchLess
 9. Team Eversjö
 10. Team Why Not
 11. Team Gertow
 12. Team Patryk

Efter väl utförd tävling var de dags för samkväm på mastkransbryggan som ligger perfekt i solnedgången, med grillning och prisutdelning av Lena. En väldigt trevlig avslutning på en bra dag.

Lite bilder…

Ett STORT TACK till…. 

 • Alla deltagare och supportrar… utan er skulle det inte bli nåt.

 • Thomas och Tessan – utan er skulle de heller inte bli nåt. 

Hoppas vi ses på Djurö/Vindörunt (Kräftköret) den 17 augusti!! 

5 kommentarer

 1. Och Tessan o jag vill tacka medlemmarna som ställde upp. Utan ER skulle det absolut INTE bli nåt!!
  Och Tack Lena för att du är med och sätter guldkant på våra kappseglingar! Med dina djuplodande analyser av deltagarnas insatser. ?
  Mvh ToT

 2. Tack och trevlig sommar! Skepparen lite otydlig vid invägningen! Fortissimon seglades av ”Team Söder”!

  1. Janne du är välkommen att segla för team Söder i höst, på Beason 31.
   Tack alla för en jättetrevlig segling
   ”Team Söder”

 3. Hej.
  Jag har sätt er passera vårt hus flera år i rad och blir alltid så glad. Om man vill vara med fast man inte är medlem går det att ordna ?
  Hälsningar David

  1. Hej David!
   Du är välkommen. 🙂 Prenumerera på nyhetsbrevet så får du information när det är dags. Vi brukar köra en gång på försommaren och en gång i augusti.

Kommentarer är stängda.