Kort rapport från Älgörunt 6 juni

Prognosen för nationaldagen i mitten av veckan sa att det skulle blåsa styvkuling och regna.... inte alls en bra prognos för en mysig dag med segling runt Älgö. När dagen kom var de iallafall uppehåll.... fram till lunch, och vinden var inte riktigt så illa, iallafall från början. 

ELVA tappra båtar kom till start och som vanligt kördes jaktstart, vilket betyder att den som egentligen är snabbast startar sist efter uträknad tid. Vissa (läs Jedlöw) sjösatte på kvällen och justerade riggen på morgonen innan tävling... kan fundera på om det ska tillåtas när man ser resultatlistan.  

Lena kom och tutade iväg oss, och första start gick kl. 11:00 och sista (snabbaste) båt startade 11:55. Det blekte ur för de flesta vid starten utanför bryggorna, men vinden ökade från syd och blev rätt tuff. För Why Not tog de hårt när storen blåste sönder i tre travare så dom blev tvungen att bryta. Patryk kämpade på seglade med bara storen, men vände tillbaka även han.

Vid målgången blev de spännande... eller ja, inte så spännande för Jedlöw som kom klar 1a. Men det var fajt om andra platsen mellan Isberg på sin H-båt och Beppe - dom fick dela på 2an. Trea kom sedan Team Söder som gjorde en riktigt bra tävling som vanligt. Resten kom indrullande eftersom, med dom stora och snabba båtarna sist. 🙂 Bra kämpat Explorer och Fransson!!

PlaceringTeamBåt
1Team Jedlöw707
2BeppeOE32
2Team IsbergH-båt
3Team SöderBeason 31
4Team StellaContrast 36
Team FarbrödernaMaxi 77
Roberto (Joy)R4
Team ExplorerX99
Team FranssonSelection 37
DNFTeam Why NotSvea GT
DNFPatryk (Matilda)J17

En avslutande skål hanns med på gästbryggan innan regnet stod som spö i vattnet och alla spreds för vinden.

TACK alla som deltog,
TACK Lena för tutet,
och framför allt TACK Thomas & Tessan för att ni styr ihop det!!

Det blev inte många bilder den dagen, men ett par från  Göran Jedlöw. Tack!