Fråga om båtrampen

Båtrampen får inte användas av större båtar

Båtrampen har aldrig varit avsedd för större båtar, maxgränsen har från början vart 1000 kg. Vi har tyvärr sett genom fingrarna när större båtar torr-eller sjösatts. Till slut har det fått till följd att betongskivorna förskjutits så att en kant har uppstått.

Rampens betongskivor ligger på en stockbädd som i sin tur ligger på en sluttande berghäll. Den typen av konstruktion håller inte för större tyngder utan att glida iväg.

Vår bedömning är att rampen fortfarande håller för mindre båtar, max 1000 kg, eller 1500 kg inklusive vagn. De båtägare som har tyngre båtar hänvisas till att boka torr- eller sjösättning med klubbens sublift.

Klubben planerar inte att bygga om rampen inom överskådlig framtid.

En kommentar

1. Hej. Jag undrar vart informationen om maxvikten på upptagningsrampen har funnits tillgänglig eftersom i varje fall vi helt missat den informationen? Sedan undrar jag också om de som har båtar över 1500 kg och inte vill ha den på varvplan kan få hjälp av båtklubben med vart det finns tillgängliga ramper i närheten eller att klubben avtalar med närliggande klubb att man kan få tillgång till deras ramp? Är det något som diskuterats?

Kommentarer är stängda.