Viktigt: bottenfärg säsongen 2021

Våren och sjösättning 2021 nalkas och nu får du inte längre ligga vid våra bryggor med giftig båtbottenfärg. Som vi tidigare informerat om kommer klubben från denna säsong att kräva intyg/bevis på båtar tillverkade 1995 eller äldre, att botten är fri från tenn (mindre än 50 mcg/cm2).

Klubben har lyckligtvis fått möjligheten att låna ett XRF-mätinstrument under vecka 11 via Christian Grönros som är utbildad och godkänd XRF-mätförättare genom SBU. Därför kan vi nu erbjuda mätning av båtbottenfärg i närområdet kring Kopparmora till självkostnadspris (250 kr). Detta är sista chansen för dessa mätningar, för övrigt hänvisas till eget skrapprov.

Kontakta Christian på 072-453 75 45 alternativt på mail: hamnen@kopparmorabatklubb.com

Först till kvarn gäller!

Ps) Den som vill ha ett intyg på sin båt från förra mätningen kan kontakta Christer Berglund, enklast genom email.