Till minne av Sten Wikmar

Sten Wikmar har tyvärr lämnat oss, han hann precis fylla 77 år den 1 juni.
Under min tid i klubben har jag hunnit träffa honom några gånger, och jag minns honom som en glad man som alltid var vänlig. Nedan är några ord från Beppe och Anders...

Sten WikmarSten Wikmar mångårig medlem i båtklubben har hastigt avlidit. Sten var en sann vän av båtklubben och har varit med sedan den bildades som bryggförening på 60-talet.
I
20 år, uppdelat på två tillfällen, var han aktiv inom styrelsen. Den senare perioden var han vald som sekreterare. Han tog sitt mandat på stort allvar och utförde sin uppgift på ett mycket professionellt sätt. Genom sin eftertänksamhet och analysförmåga påverkade han otaliga beslut i den löpande verksamheten. I protokollskrivandet satte han en ära i att så snabbt som möjligt få fram ett färdigt protokoll efter ett styrelsemöte, vilket ledde till många sena kvällar för Sten.

Sten var mer än sekreterare under sina aktiva år. Han deltog också i det praktiska arbetet, bla var han med och byggde om ladans ena gavel 2007 när det uppdagades att stommen var kraftigt angripen av husbock. Hans arbetsinsats var även stor när vi byggde det nya mastskjulet.

Som vanlig medlem deltog han ofta i båtklubbslivet. Han ställde alltid upp med sin H-båt i klubbens kappseglingar och var många gånger framgångsrik och vann flertalet kappseglingar, ofta tillsammans med någon annan medlem i klubben. Han kunde också gasta på andras båtar, och på de efterföljande festligheterna efter kappsegling bidrog han tillsammans med sin fru Lena till att höja stämningen och göra samkvämet extra trevligt. 2016 utsågs han till hedersmedlem.
Vi i båtklubben som kände Sten kommer att sakna honom mycket.

Beppe Backlund
Anders Unosson

En kommentar

1. Mina föräldrar köpte sommarstuga 1965 och det dröjde inte länge innan vi skaffade båt. Från börja fanns bara 1 brygga. Gemenskapen som fanns redan då minns jag med värme. Man hjälpte alltid till om någon behövde en hjälpande hand.
    Jag satt i Kopparmora Båtklubbs styrelse för många år sedan. Min uppgift var sekreterare. I styrelsen fanns naturligtvis Sten Wikmar. Han var alltid lugn, kunnig, saklig och mycket mera.
    Det var med bestörtning jag läste om att han inte längre finns bland oss. Men minnet av honom lever kvar. Jag är mycket stolt och tacksam över att jag fick förmånen att sitta i samma styrelse som Sten Wikmar.