Hästar i hagen vid hamnen

Nedan några ord från Göte om de fina hästarna vi har på besök… 🦄🐴

Hästkrafter i en båtklubb är ett ganska vanligt fenomen men nu har det tillkommit äkta hästkrafter i hagen vid pumphuset. Det är sex stycken valacker som till vardags hör hemma på Stall Lilla Sandö i Värmdö. Under juli och i bästa fall under augusti månad kommer de att vara på ”gräskollo” på ängen i anslutning till båtklubben. Det finns sex olika ägare till hästarna men huvudansvarig för deras vistelse är undertecknad med familj. Samtliga ägare är nere hos hästarna minst en gång per dag så det finns gått om nyfikna ögon som håller extra koll på hamnplanen och in och utfarten. 

På varvsplanen står en hästlastbil tillfälligt parkerad. Den står där i beredskap ifall någon häst skulle skada sig och vara i behov av transport till veterinär. Så fort hästarna flyttas hem försvinner lastbilen. 

Fostrad i båtklubbens goda anda att märka lösöre med namn och telefonnummer har förts vidare till hästägarna. På ett antal stolpar finns därför inplastade bilder på hästarna, deras namn samt telefon till Marie, Sandra och Jenny  som ingår i familjen huvudansvarig. 

Med förhoppning om att sommaren fortlöper på samma fantastiska sätt. 
Göte Davidsson