Se till din båt

Skrev för ett tag sen en kort efterlysning på två båtar som uppenbarat sig i hamnen och saknar ägare. (la den tyvärr bara på FB, ber om ursäkt för de) Den ena båten har fått tillbaka sin ägare (som varit bortrest) och den andra har visat sig ha inneboende till och från, vilket är mindre önskvärt. Personerna i båten (en man och en kvinna) har hållit sig undan när man försökt kontakta dom men uppmärksammades av vakten under natten mot tisdag och polisen tillkallades. Polisen undersökte paret men släppte dom efter de inte kunde påvisa uppsåt att stjäla nåt eller innehav av stöldgods.

Vi har sedan varit i kontakt med personerna och ser inget direkt ”hot”, men polisen är inkopplad.

Några punkter jag vill vara tydlig med:

  • se efter din båt även under vinter perioden på land
  • rapportera till styrelsen om du ser/upplever något avvikande
  • kontakta ALLTID polisen om du stöter på okända personer nattetid i hamnen

Som jag även skrev i ett tidigare inlägg… Vi som engagerat oss i styrelsen är här för att vi vill hjälpa till att få klubben att fungera – men det är allas ansvar att helheten funkar. Maila eller ring någon i styrelsen när du t.ex. ser en läckande kran, en båt som inte ser ut att höra hemma eller att soptunnan är full. 

Vi är alldeles för få som är engagerade – vi behöver fler som hjälper till med underhållet av hamnen. Det är mycket som måste fungera…