Viktigt inför sjö-och torrsättning

Avgiften för sjö och torrsättning betalas i samband med bokningen med kort. Försäkringsbesked ska kunna uppvisas på begäran av funktionär.

Sjösättningar kommer att påbörjas runt Valborgsmässohelgen (30/4, beroende på isläget) och fortgår under ca 10 tillfällen fram till mitten/slutet av maj. Bokning sker via klubbens hemsida. Vilka dagar och tider som gäller presenteras senast i mitten av april.

Samtliga båtar ska vara sjösatta senast under maj månad om annat ej har avtalats.

Det kommer att finnas tillräckligt med tillfällen så att alla kommer i sjön men det är först till kvarn som gäller. Är det endast ett fåtal tillfällen som passar bör man därför vara ute i god tid med att anmäla sig. Ligger man inklämd med ett antal båtar framför sig får man räkna med att sjösätta någon av de sista gångerna. Det gäller då att teckna sig på lämpligt datum i slutet. Detta kommer att påpekas under höstens torrsättningar. Det omvända gäller för dem som ligger ytterst / framför andra båtar. Då blir man tvungen att sjösätta vid de första tillfällena. Är det nödvändigt att flytta båtar för att kunna fullfölja arbetsuppgifter debiteras båtägaren avgift motsvarande sjösättningsavgiften.

Om båtägare försummar att boka under perioden får denne komma överens senare med subliftfunktionär för lämpligt datum, men då till dubbel kostnad.

Har akuta problem uppstått (motorhaveri eller liknande) får båtägare föra diskussion med styrelsen om att stanna på land eller eventuell senarelagd sjösättning.

Torrsättning

Torrsättningar påbörjas runt sista helgen i september och fortgår fram till mitten på oktober. Exakta datum och tider presenteras på hemsidan under Kalendarium. Först till kvarn gäller även för höstens aktiviteter. Är det bara ett fåtal tillfällen som passar gäller det att boka sig i tid.

Kom också ihåg att förbereda din vagga så att det går så smidigt som möjligt när vi sätter ner båten. Det är också viktigt att vi hjälps åt i lag med att flytta vaggor och assistera vid själva lyftet.

Om båtägare inte bokar datum under perioden gäller samma som under sjösättningen. En överenskommelse får göras med subliftfunktionär för lämpligt datum, men då till dubbel kostnad. Inplanerat sista datum i oktober är sista tillfället för torrsättning med Subliften.

Våra subliftförare är:
Beppe Backlund 070-480 84 33 beppe@cb-visualsystem.se
Göte Davisson 073-855 38 88  gote_davidsson@hotmail.com
Steven Small 070-528 82 54

Ansvarig för sjö/torrsättning är Göte Davidsson